Åpent 09-17. Tirsdag stengt. 

ZEISS BlueGuard – behagelig underholdning foran skjermen

18.10.2021

Våre liv blir stadig mer digitale. På jobben har vi flere digitale møter, vi tar utdanning hjemmefra og når vi skal koble av, spiller, handler eller finner vi underholdning på nettet. Smarttelefoner, nettbrett, TV- og dataskjermer utstråler blått lys. Dessuten befinner vi oss ofte i bygninger med LED-lamper, der andelen blått lys er mye høyere enn i gamle glødelamper.

Når det gjelder hvordan det blå lyset påvirker oss, konkluderer forskningen ulikt: Alt fra at det gir ubehag og irritasjon, til at det er direkte skadelig. Den største eksponeringen for naturlig blått lys får vi via solen, og det er kjent at vi mennesker trenger dagslys for at vi skal ha det bra og kunne styre døgnrytmen. Lysets ulike bølgelengder skaper i lengden kromatiske avvik som kan få øynene til å kjennes trøtte og irriterte. Mange som har prøvd brilleglass med blålysfilter, opplever at de kan se mer behagelig og avslappet på skjermer over lengre tid.

Nå har glassleverandøren vår ZEISS integrert blålysfilteret i glassmaterialet for å minske de blålilla restrefleksene. Du slipper å gå på akkord med utseendet på brillene, samtidig som øynene dine er beskyttet mot både blått lys og UV-stråling. ZEISS BlueGuard finnes for glass både med og uten styrke!

Les mer: www.zeiss.com/blueguard