ZEISS – mer enn brilleglass

19.10.2022

Når vår glassleverandør ZEISS utvikler kvalitetsoptikk til dine briller, gjør de det med en innovasjonskraft til en bedrift som har samlet eksperter fra flere ulike områder innen optikk under samme tak. ZEISS har lang og verdifull erfaring som er bygd opp i et selskap der ildsjeler har jobbet sammen i over 175 år. ZEISS arbeider på en bærekraftig og ressurseffektiv måte, samtidig som de tilbyr hjelp med synspleie i verdens mest utsatte land. Slik at vi alle kan fortsette å se klart og tydelig i en vakrere og bedre verden.

Visste du at ZEISS

- har spesialutviklet kameraer for fotografering i verdensrommet og var med og dokumenterte det historiske øyeblikket da det første mennesket satte sin fot på månen? Siden da er de blitt en del av astronautenes standardutrustning.

- også jobber med produksjon av mikrobrikker? Mikrobrikker brukes i så godt som alt av elektronikk. Ved hjelp av optisk fotolitografi og såkalt EUV-lys kan man skape brikkestrukturer som er opptil 5000 ganger så tynt som et hårstrå.

- har laget de verdensberømte objektivene som har filmet flere Oscar-vinnere? En av disse er Ringenes Herre-trilogien, som vant hele 17 Oscar-priser.